Herken jij je in het profiel van een camping medewerker?

Uitgangspunten

Gastvriendelijke medewerk(st)ers
Behandel de gasten zoals jij behandeld wilt worden! De opmerking horen, bij vertrek of lezen in een enquêteformulier, “vriendelijk personeel” is de kroon op jouw werk en dat van jouw collega’s. De gasten vinden het belangrijk om vriendelijk en persoonlijk aandacht te krijgen van onze medewerk(st)ers.

Kwaliteit
Kwaliteit is méér doen dan het verwachtingspatroon van de gast. Serviceverlening door onze medewerk(st)ers met een persoonlijk tintje.

Schoon sanitair
Logisch zou je zeggen; maar er zijn een heleboel gasten die alvorens zich te installeren naar het sanitair gaan kijken vanuit de gedachte “is dat goed, dan zit de rest ook wel snor”.

Recreatie- en buitensportprogramma
Met eigen medewerk(st)ers en/of gespecialiseerde bedrijven wordt er een uitgebreid en gevarieerd recreatieprogramma in de gangbare Nederlandse schoolvakanties aangeboden. Van het knutseluurtje tot de grootste jaarlijkse happening “de spooktocht”. Dichtbij de camping worden op prachtige locaties tal van buitensporten beoefend (klimmen, toggelen, abseilen, klauteren, kletteren) en vanaf de camping organiseren wij mountainbiketochten, familiewandelingen, excursies etc.

Wat verwachten wij van jou?

Algemeen
De minimale leeftijd voor een vakantiebaan of stage is 18 jaar. Ben je jonger en weet je ons ervan te overtuigen dat je niet onderdoet voor een 18-jarige of oudere collega, maken wij graag een uitzondering.

In een zelfde periode plaatsen wij geen vrienden, vriendinnen of stelletjes.

Welke kandidaten hebben een “streepje voor” bij onze selectie?
– Gezien de leeftijdopbouw van ons team, kandidaten tussen de 18 en 21 jaar
– Zij die relevante werkervaring hebben (vb.: bij horeca al in de bediening gewerkt hebben)
– De kandidaat die ervaring heeft met het werken op een camping of vakantiepark
– Je valt eerder op als jij het “campinggevoel” hebt, bijvoorbeeld omdat je gekampeerd hebt
– Scoren doe je als je een positief ingestelde, enthousiaste en flexibele (beschikbaarheid, werktaken) sollicitant bent.
– Een volledig en correct ingevuld sollicitatieformulier valt natuurlijk als allereerste op.

Gastvriendelijk
Een van onze uitgangspunten en absolute voorwaarde voor alle functies. Gastvriendelijkheid is een eigenschap die je hebt of niet hebt; het moet als het ware ‘in je zitten’. Het betekent dat je het leuk moet vinden het mensen naar hun zin te maken. Ook als je een keer wat minder zin hebt, mag dat de gast niet merken en stráál je alsof het de fijnste dag van je leven is.

Representatief
Verzorgd eruit zien is een belangrijke voorwaarde. Kleding schoon en niet gekreukt?, gewassen en geschoren?, je haar netjes?, zijn vragen die je je stelt alvorens te gaan werken. Overdadige make-up en (zichtbare) piercings of andere “versierselen” vinden wij ook niet op z’n plaats.

Flexibel
In principe wordt je aangenomen en ingeroosterd voor een vaste plek/functie. Je maakt echter deel uit van een team en dus wordt van je verwacht dat je bereid moet zijn in voorkomende gevallen andere werkzaamheden uit te voeren dan waar je voor bent aangenomen.

Service gericht
Sta altijd klaar voor de gasten. Het antwoord “dat is mijn werk/afdeling niet”, op een vraag van een gast is kan niet. Stuur gasten niet van het kastje naar de muur’’, maar help ze of zorg dat ze worden geholpen door een collega. Gasten waarderen dat.

Werktijden
Afhankelijk van de situatie, werk je 42 tot 50 uur; 5 – 6 dagen per week. Vrije dagen zijn wisselend; zullen over het algemeen niet in een weekend vallen en kunnen ook uit halve dagen bestaan. Flexibele inzetbaarheid is een vereiste, indien de situatie dat vraagt dien je bereid te zijn om tot 50 uur per week te werken. Dit kan zijn in situaties zoals uitvallen van een collega, extra werk enz. De minimale periode van je vakantiebaan in juli en augustus is 3 weken.

Inwerkweekend
Midden in het seizoen aankomen en met je werk beginnen is ondoenlijk. Inwerken op dat moment is ook niet mogelijk. Het is voor iedereen fijn als je na aankomst volledig aan de slag kunt en daarom organiseren wij inwerkdagen. Dit kan bijvoorbeeld het Paasweekend zijn of Hemelvaart of Pinksteren. Een paar dagen in de meivakantie behoort ook tot de mogelijkheden. Voor deze dagen krijg je de reiskosten vergoed, de warme maaltijden zijn gratis. Op je salaris van de inwerkdagen wordt één dag ingehouden (eigen investering). Het minimale aantal inwerkdagen is 2 en voor sommige functies (bv. receptie) is de wens om minimaal 3 – 4 dagen te komen kennismaken met het werk.
Van recreatie- en buitensportmedewerk(st)ers verwachten wij deelname aan het opleiding- en selectieweekend. In 2013 zal dat zijn van vrijdagavond 29 maartl t/m maandagochtend 1 april (Pasen).

 

Wat mag jij verwachten?

Kleding
Tijdens de werktijden wordt er bedrijfskleding gedragen. Deze kleding wordt je tegen een borg van € 15,00 ter beschikking gesteld. Naast deze bedrijfskleding dragen de horecamedewerk(st)ers een lange sloof (in bruikleen) met daaronder een schone lange vrijetijdsbroek. De andere medewerk(st)ers mogen naar gelang de weersomstandigheden ook een short dragen.

Verblijf
Je verblijft met meerdere collega’s in een caravan die zonder kosten ter beschikking worden gesteld.
Het verblijf met meerdere collega’s in een caravan is gezellig, maar ook vermoeiend. De eerste week is nog leuk maar na een tijdje hard werken en (te) weinig slaap is het kunnen terugtrekken in je eigen tentje wel zo fijn. Kom je met je eigen tentje dan krijg je hiervoor een vergoeding van € 0,50/dag.
Blijf je een lange periode (2 maanden of langer) dan deel je met maximaal één collega een caravan of gelijkwaardig. Het gebruik van de sanitaire voorzieningen en was- en droogmachines is gratis.

Maaltijden
Elke dag (ook op je vrije dag of dagen) krijg je een gezonde warme maaltijd (2 gangen). Voor het ontbijt en de lunch moet je zelf zorgen.

Kortingen
20% korting in de winkel op de meeste artikelen, behalve rookwaren, sterke drank en lectuur.
20% korting in bar/restaurant/frituur, behalve rookwaren en sterke drank).

Vergoedingen
Verblijf je in je eigen tentje dan ontvang je hiervoor een vergoeding van € 0,50/dag.
Reiskosten: tweemaal (inwerkdagen èn werkperiode) retour op de goedkoopst mogelijke manier openbaar vervoer of € 0,09/Km.
Verzekeringen: W.A.-verzekering en arbeidsongevallenverzekering. Ziektekostenverzekering dient zelf verzorgd te worden.
Salaris: een marktconform salaris naar leeftijd. Kom je voor het tweede jaar dan verdien je één leeftijdschaal meer (vb. kom je voor het tweede jaar en ben je 19 jaar dan wordt je als 20-jarige uitbetaald.

Voor je verblijf en maaltijden betaal je een vergoeding die door middel van een bonus, mits je de gehele afgesproken periode naar tevredenheid hebt afgemaakt, weer wordt gecompenseerd. Stagiaires krijgen een stagevergoeding conform de normen van de opleiding.

Reünie
Alle medewerk(st)ers, op welke afdeling dan ook, dragen bij tot een onvergetelijke vakantieperiode van onze gasten. Wij kennen dan ook geen individuele fooi; alle ontvangen fooi gaat naar de centrale fooienpot. Van deze fooi organiseren wij dan een reünie; een gezellig verrassend weekend, waar je je collega’s weer ontmoet. Voor dit weekend hoef je dan uiteraard niet te betalen.