Leuk werk met ook nadelen
Ook na werktijd alert en attent: Wat we hiermee bedoelen kunnen we het best verduidelijken door een paar voorbeelden:
Op weg naar je tent spreekt een gast (je bent herkend als medewerker) je aan en vraagt om informatie; je kan en mag dan niet antwoorden “Sorry hoor, ik ben nu vrij; u moet daar en daar zijn etc”. De gast voelt zich niet gastvriendelijk behandeld en dat is nu net één van onze uitgangspunten.
Een ander voorbeeld: je ziet (na je werktijd) iemand wel heel ‘hardhandig met de inventaris van het sanitairgebouw omgaan’. Nu kan je natuurlijk denken; ‘daar heb ik niets mee te maken’, of ‘ik ben niet van de bewaking’. Maar je kan er natuurlijk ook wat mee doen zoals de betreffende aanspreken (nadat je je hebt bekend gemaakt als een medewerk(st)er van de camping) op zijn of haar gedrag. Je kan ook iemand van het management informeren. Wij vinden dat je in ieder geval iets moet doen!

Werken gaat voor plezier
Zoals al gezegd; je leert veel mensen kennen (collega’s, leeftijdgenoten die op de camping verblijven). De late uurtjes zijn vaak het gezelligst; met z’n allen naar de kroeg, naar het kampvuur, gezellig wat drinken met je collega’s bij je caravan, enz. Dat moet kunnen; sterker nog je verblijf bij ons moet ook vooral gezellig zijn. Als jij het naar je zin hebt straal je dat ook uit naar de gasten en dat is goed. Maar . . . . . . . ., pas op voor de volgende dag. Je wordt wel op tijd op je werk verwacht en je dient er ook nog eens verzorgd uit te zien! Dus je gezellige tijd mag niet ten koste gaan van je werkprestatie. Waarschuwingen worden niet (veel) gegeven; mocht het je overkomen dan is de kans groot dat je dezelfde dag op de trein zit.

Heimwee
Weet je dat je last hebt van heimwee dan probeer je therapie om daar vanaf te komen niet bij ons uit. Ook al lijkt het je nog zo leuk om op een camping te werken, als je toch na verloop van tijd last van heimwee krijgt en vertrekt gaat dat ten koste van je collega’s, die dan jouw werk erbij moeten doen.

Voorbeeldgedrag
Op een camping werken betekent ook dat je verblijft en (vaak) recreëert op de camping. Je drinkt wat in de bar, je maakt gebruik van het zwembad, het sanitair, de sportmogelijkheden, enz. Met andere woorden je verblijft vaak te midden van de gasten, die jou als medewerk(st)er kennen. Dat feit brengt dus een extra verantwoording met zich mee en betekent dus dat jouw gedrag een goed voorbeeld moet zijn. Bijvoorbeeld als er in het zwembad niet gedoken mag worden dan geldt dat ook voor jou. Als het na 23.00 uur rustig moet zijn dan moet het personeel niet luidruchtig over de camping dwalen. En zo zijn er door jou zelf nog héél veel voorbeelden te bedenken.